Waarom een EPA energielabel

Elk gebouw of woning moet bij verkoop, verhuur of nieuwbouw op het moment van transactie worden voorzien van een energielabel. Dit is vastgelegd in Europese richtlijnen waaraan ook Nederland zich dient te houden. Het energielabel geeft op basis van een berekening, informatie over de hoeveelheid energie die bij gestandaardiseerd gebruik van dat gebouw nodig is. Het gaat hier om energiegebruik voor verwarming, warmwatervoorziening, verlichting, ventilatie en koeling. Het energielabel is gebouwgebonden en is maximaal tien jaar geldig. Bij verkoop van panden wordt het label aangevraagd door de verkopende partij.
Voor veel woningen is een label een goede manier om de woning in de markt aan te prijzen. Zeker in combinatie met een maatwerkadvies weet de aankopende partij hoe hij de vaak toch al geplande aanpassingen kan uitvoeren.Hoe ziet het EPA energielabel eruit

Energieprestaties (energieverbruik) van woningen en gebouwen worden weergegeven in een energie-index en in een gestandaardiseerde energieklasse (A t/m G en kleuren). Zeer onzuinige panden hebben een G label en zijn felrood terwijl zeer energiezuinige panden een A label hebben en heldergroen zijn.
Deze zogenaamde EPA energielabels zijn te vergelijken met labels uit de witgoedsector (zoals koelkasten ed.) maar ook in de auto industrie worden deze toegepast.
Daarnaast is het energielabel bij bestaande bouw de basis voor mogelijke maatregelen die de energieprestatie en dus de waarde van het pand kunnen verbeteren, het zogenaamde maatwerkadvies. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Energiekosten
Wist u dat de structurele energiekosten ongeveer 30 % van uw woonlasten bedragen?
Wist u dat het verwarmingssysteem de grootste energieverbruiker in uw woning is?
Energiescan
Doe nu een energiescan en wij brengen u op de hoogte van de energiebesparende mogelijkheden in uw woning.
EPA Maatwerkadvies
Vraag een EPA maatwerkadvies aan en ontvang een uitgebreid rapport van de energiebesparende mogelijkheden, inclusief een opsomming van de investeringskosten en terugverdientijd.